25 Şubat 2013 Pazartesi

Anneler İçin Pratik Öneriler


Atıştırmalık Kaseler
Kullanılmış yoğurt kaplarını çöpe atmak yerine güzelce yıkayın.  Daha sonra bu kapları fındık, fıstık ve çeşitli kuru yemişleri koymak için ya da evde sıklıkla tükettiğiniz farklı atıştırmalıkları koymak için kullanabilirsiniz. Hem bu kaplar minik eller için çok kullanışlı olacaktır.
4 yaşında bir kız çocuğu annesi Saliha Yılmaz’ın pratik çözümü.


Küçük Resimler
Eğer çocuğunuz henüz okuma yazma bilmiyorsa ve oyuncaklarının yerlerini bulmakta zorluk çekiyorsa işte tam da aradığınız çözüm. Çocuğunuzun oyuncaklarının resimlerini kutulara ya da dolap raflarına yapıştırın. Böylece çocuğunuz hangi oyuncağı nereye koyacağını kolaylıkla bulabilecektir.
4 yaşında bir kız çocuğu annesi Saliha Yılmaz’ın pratik çözümü.


Çocukların Sağlığı İçin
Organik sebze ve meyveler satın alırken biraz daha fazla alın ve küçük kaplara koyarak fazla kısmı buzluğa atın. Daha sonra bir yiyeceğin mevsimi geçse bile hormonlu olanı almaktansa buzluğa attığınız ürünlerden çıkararak çocuğunuzu sağlıklı bir şekilde besleyebilirsiniz. Buzluğa küçük porsiyonlar halinde atmanız, çıkardığınızda size kolaylık sağlayacaktır.
2 yaşında bir kız ve 5 yaşında bir erkek çocuğu annesi Yasemin Bengi Türkoğlu’nun pratik çözümü.


Dışarıda Kolaylık
Küçük bebeğinizle dışarı çıktığınızda mutlaka yemeğini de yanınıza alıyorsunuzdur. Ancak gel gelelim kullandığınız çatal, kaşık ya da bıçaklar kirlendikten sonra onları çantaya geri koymak sorun olmaktadır. Bu gibi durumlarda uzun ince plastik bir saklama kabı ya da seyahatlerde kullanılan dış fırçası saklama kabı kullanabilirsiniz.
Muhasebeci ve 9 aylık bir erkek çocuğu annesi Ayşen Göktürk’ün pratik çözümü.


Küçük Kola Şişeleri
Yolculukta genellikle çocuklar susarlar ve tabi ki tedbirli anneler bunu önceden düşündükleri için yanlarına zaten su şişesi almışlardır. Ancak çocuklar suları içerken ya döküyorlar ya da ağızlarından burunlarından su geri geliyor. Bunu önlemek için de yolculukta yanınıza su alırken, suyu en küçük boy (33 cc) kola şişelerine koyun. Böylece hem taşıması hem de çocuğunuzun içmesi rahat olacaktır. Ayrıca eğer çocuğunuz erkekse ve yolculuk sırsında durma şansınız yoksa, bu şişeleri çocuğunuzun tuvalet ihtiyacını gidermek için de kullanabilirsiniz.
Okul Öncesi Öğretmeni ve 4 – 7 yaşında iki erkek çocuğu annesi Aynur Hayta’nın pratik çözümü.


Küçük Oyuncaklar
Eğer çocuğunuzun çok küçük oyuncakları varsa, bunları saklama, kaybolmasını engelleme sizin için zor oluyordur. Bunun için ayakkabı kutularını fon kartonuyla ya da defter kabıyla kaplayın ve küçük oyuncak kabı yapın. Böylece artık hepsi bir yerde durabilecek.
Okul Öncesi Öğretmeni ve 4 – 7 yaşında iki erkek çocuğu annesi Aynur Hayta’nın pratik çözümü.


Fermuar Krizi
Çocuğunuz artık kendi soyunup giyinmeye başladıysa ancak fermuar konusunda zorluk yaşıyorsanız, fermuara mum veya kalıp sabun sürün. Göreceksiniz ki fermuar adeta bir yağ gibi kolayca açılıp kapanacaktır. Böylece çocuklar da kendi kendilerine başardıkları için mutlu olacaklardır.
Okul Öncesi Öğretmeni ve 4 – 7 yaşında iki erkek çocuğu annesi Aynur Hayta’nın pratik çözümü.


Seçme Hakkı
Çocuklarla birlikte alışverişe gidildiğinde, çocuklar “Onu da istiyorum,  bunu da istiyorum.” diyerek marketteki hemen hemen her şeyi almanızı isterler.  Bunu engellemek için alışveriş boyunca çocuğunuzun istediği hiçbir şeyi sepete koymayın.
Alışverişiniz bitip kasaya gittiğinizde, çocuğunuza “Hadi bakalım şimdi 1 dakikan var, koş bakalım istediğin bir tane şeyi al, gel.” deyin. Çocuğunuz istediğini aldıktan sonra zaten alışveriş boyunca istediği diğer şeyleri hatırlamayacaktır.
Okul Öncesi Öğretmeni ve 4 – 7 yaşında iki erkek çocuğu annesi Aynur Hayta’nın pratik çözümü.


“Anne! Işığı açar mısın?”
Tuvalet ihtiyacını kendi gidermeye başlayan çocuğunuz varsa mutlaka “Anne! Işığı açar mısın?” cümlesini çok sık duyuyorsunuzdur. Bu durumun önüne geçmek için, bir elektrikçiye prizden aşağıya çocuğunuzun boyuna uygun bir hizaya tek anahtarlı bir priz yaptırtın. Bu ışık hem ışığı açsın hem de kapasın. Ayrıca lavabonun önüne de sadece çocuğunuzun ayağı sığabilecek genişlikte minik bir basamak koyun. Böylece çocuğunuz ellerini de bağımsız yıkayabilsin. Bu durum hem sizi rahat ettirecek hem de çocuğunuza ‘başarma’ duygusu verecektir.
2 kız çocuğu annesi Gülnur’un pratik çözümü.


Süslü Kızlar
Büyükçe sağlam bir kumaşı alın ve ikiye katlayın. Bu kumaşa cepler yapacak şekilde istediğiniz genişlikte dikin. Hazırladığınızın üst iki başından ip bağlayın asacak gibi ipleri birbirine bağlayın. Bunu çocuğunuzun odasına onun uzanabileceği bir yere asın. Özellikle kız çocuklarının çok fazla incik cincik eşyası olduğu için bu ceplere toka, tarak, yüzük, küpe gibi eşyalarını koyabilir.
2 kız 1 erkek çocuğu annesi Akkız’ın pratik çözümü


Sizinde hayatınızı kolaylaştıran, sorunmuş gibi gözüken küçük ayrıntılar için pratik çözümünüz varsa gönderin bize diğer anneler için de pratik çözüm olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder